Vynuogių veislės
Agat Donskoj – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Savidulkė. Kekės didelės (400-600g), vidutiniškai tankios. Uogos stambios (4-5g), apvalios, tamsiai mėlynos, paprasto skonio. Krūmai augūs, labai derlingi, būtina riboti kekių kiekį. Ūgliai subręsta labai gerai. Atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams didelis (iki – 26 oC).
Aliošenkin – labai ankstyva veislė, sukurta Rusijoje. Krūmas augus. Uogos vidutinės arba didelės, minkštasėklės, gelsvos, labai skanios, prinoksta rugpjūčio antroje pusėje. Kekės didelės (iki 1 kg ir daugiau). Labai derlinga, reikia riboti kekių kiekį. Atspari šalčiui (iki – 25oC). Grybinėms ligoms mažiau atspari, reikia profilaktiškai purkšti fungicidais.
Arkadija –ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antrąjį dešimtadienį. Savidulkė. Kekės didelės ir labai didelės (500-700g, didžiausios iki 2 kg), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (7-14g), širdiškos formos, baltos, labai gražios, mėsingos, tvirtos, harmoningo skonio, lengvo muskatinio aromato. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi, anksti pradeda derėti, būtina riboti kekių kiekį. Ūgliai subręsta silpniau. Veislė vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (apie 3,5 balo). Atsparumas šalčiams – 21- 23 oC. Reikia rūpestingai uždengti žiemą.
Arkadija muskatnaja (PZA-8-11) – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Žiedai moteriški. Kekės didelės (600-700g), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (6-9g), ovalios, baltos su gintariniu atspalviu, įsaulyję rusvai įdegę, mėsingos, sultingos, plona odele. Krūmai augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (atsparumas netikrajai miltligei 2-2,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 23 oC, žiemą būtina uždengti. Reikia auginti šiltesnėje vietoje arba šiltnamyje.
Augustin – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Bulgarijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Savidulkė. Kekės didelės (400-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (apie 5g), ovalios, baltos, saulėje persišviečia, paprasto, bet harmoningo skonio. Krūmai augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta silpniau. Veislė labai atspari grybinėms ligoms (2-2,5 balo). Atsparumas šalčiams daugiau negu vidutinis, žiemą reikia dengti.
Dienal – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antroje pusėje. Savidulkė. Kekės didelės (450-700 g), vidutinio tankumo ir purios. Uogos stambios (6-8g), vienodo dydžio, pailgos, šviesiai ar ryškiai rausvos, harmoningo skonio, saldžios, sultingos. Krūmai vidutinio augumo ar augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikėtų dengti. Šią veislę reikia auginti šiltesnėje sodo vietoje arba šiltnamyje, kad suspėtų prinokti uogos.
Dovga – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Latvijoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio antroje pusėje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio (250-350g). Uogos stambios (5-6,5g), baltos, švelnaus harmoningo skonio. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 24 oC.
Elegant sverchrannij – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pabaigoje. Savidulkė. Kekės didelės (300-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (5-6g), ovalios, žalsvai baltos, mėsingos, malonaus harmoningo skonio, muskatinio aromato. Krūmai vidutinio augumo, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams didelis (iki – 25 oC), žiemą reikia dengti.
Ester – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Vengrijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pradžioje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio ir didelės (350-500g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo ir stambios (3-4g), apvalios, tamsiai mėlynos, minkštimas traškus, malonaus harmoningo skonio, saldžios. Krūmai vidutinio augumo ir augūs, derlingi. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 24 oC, žiemą reikia dengti.
Euro Pleven – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Bulgarijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Savidulkė. Kekės didelės (500-800g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-7g), ovalios, gelsvai baltos, minkštimas mėsingai sultingas, malonaus harmoningo skonio su charakteringu aromatu. Krūmai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė labai atspari netikrajai miltligei (2-2,5 balo) ir atspari tikrajai miltligei (3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 24 oC, žiemą reikia dengti.
Flora (Lora) – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Žiedai moteriški. Kekės didelės ir labai didelės (600-800g ir didesnės), vidutinio tankumo ar purios. Uogos stambios ir labai stambios (6-9g), ovalios, baltos, įsaulyje su rudu atspalviu, tvirto minkštimo, malonaus harmoningo skonio. Krūmai vidutiniškai ar labai augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė vidutinio atsparumo grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 23 oC, žiemą būtina uždengti.
FVR-7-9 – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pabaigoje. Žiedai moteriški. Kekės labai didelės (800-1000g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (14-16g, stambiausios iki 20-25g), ovalios, baltos, mėsingos, sultingos, harmoningo skonio su lengvu muskatiniu prieskoniu. Krūmai labai augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikia dengti. Šią veislę reikia auginti šiltnamyje, kad suspėtų prinokti uogos.
Garant – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Vokietijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pirmoje pusėje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio (250-300g), purios. Uogos stambios (4-5g), ovalios, gelsvai žalios, sultingos, minkštimas traškus, malonaus skonio su muskatiniu aromatu. Krūmai augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Gan atspari šalčiams, bet žiemą reikia dengti.
Irinka – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Savidulkė. Kekės didelės (400-600g, didžiausios iki 1 kg), purios ar vidutinio tankumo. Uogos stambios (4-5g), pailgos, baltos, pilnai prinokę gelsvos, plona odele. Krūmai labai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai ar vidutiniškai. Veislė vidutinio atsparumo grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 22 oC, žiemą būtina uždengti.
Jantar ruskij – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pradžioje. Savidulkė. Kekės vidutinės ir didelės (350-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (4-5g), ovalios, žalsvai geltonos su gintariniu atspalviu, mėsingos, sultingos, traškios, malonaus skonio, su lengvu muskatiniu aromatu. Krūmai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari netikrajai miltligei (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams vidutinis -22 – 23 oC, žiemą reikia dengti.
Jubiliej Chersonskovo dačnika – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pabaigoje – rugsėjo pradžioje. Žiedai moteriški. Kekės vidutinio didumo ir didelės (400-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-7g), ovalios, rausvos, mėsingos, sultingos, malonaus originalaus skonio. Krūmai vidutinio augumo ar augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari netikrajai miltligei (2,5-3 balai) ir kitoms grybinėms ligoms. Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikėtų dengti.
Juodupė – universali labai ankstyva vynmedžių veislė, sukurta Lietuvoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pradžioje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio (150-200g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2,5-3g), apvalios, tamsiai mėlynos, sultingos, saldžios, švelnaus skonio, žemuogių aromato. Krūmai augūs, derlingi. Ūgliai subręsta labai gerai. Atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams labai didelis (iki – 30 oC).
Juvendana – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Lietuvoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio viduryje. Savidulkė. Kekės didelės (400-800g), vidutinio tankumo. Uogos labai didelės (5-7g, net iki 10g), apvalios, geltonai žalios, harmoningo skonio, sultingos, saldžios. Krūmai labai augūs. Ūgliai subręsta anksti ir pilnai. Veislė derlinga. Vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 24 oC.
K-342 – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Vengrijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pradžioje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio ir didelės (300-500g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo ir stambios (2-3,5g), besėklės, ovalios, žalsvai geltonos, minkštimas sultingas, malonaus harmoningo skonio, saldžios. Krūmai augūs, derlingi. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams – 24-26 oC, žiemą reikėtų dengti.
Kantemirovskij – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedžių veislė, sukurta Moldovoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pabaigoje. Savidulkė. Kekės didelės (400-600g), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (6-9g), ovalios, žalsvai baltos, sultingos, paprasto, bet malonaus skonio. Krūmai augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams vidutinis (iki – 23 oC), žiemą reikia dengti. Šią veislę reikia auginti šiltnamyje, kad suspėtų prinokti uogos.
Kardinal AZOS – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antroje pusėje. Savidulkė. Kekės labai didelės (400-600g, iki 1 kg), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (7-9g), apvalios, raudonos ar tamsiai mėlynos, minkštimas traškus, harmoningo skonio su muskatiniu prieskoniu. Krūmai augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams vidutinis ar šiek tiek padidintas (iki – 23-24 oC), žiemą būtina dengti. Reikia auginti šiltesnėje vietoje arba šiltnamyje.
KarMaKod – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antroje pusėje. Savidulkė. Kekės didelės (400-600g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (iki 8g), pailgai ovalios, raudonai violetinės, malonaus harmoningo skonio su lengvu muskatiniu aromatu. Krūmai vidutinio augumo, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 22 oC, žiemą būtina dengti. Reikia auginti šiltesnėje vietoje arba šiltnamyje.
Kišmiš Zaporožskij – ankstyva besėklė stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antrąjį dešimtadienį. Savidulkė. Kekės didelės (600-900g), vidutinio tankumo. Uogos besėklės, vidutinio stambumo (2-2,5g), ovalios, tamsiai raudonos ar tamsiai violetinės, mėsingos, sultingos, harmoningo skonio. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams didelis (iki – 26 oC), žiemą reikia uždengti.
Kodrianka – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Moldovoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Savidulkė. Kekės didelės ir labai didelės (400-600g, didžiausios iki 1,5 kg), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-8g), ovalios, tamsiai violetinės, minkštimas tvirtas, paprasto, bet gero skonio. Krūmai labai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams vidutinis (iki – 22 oC), žiemą būtina dengti.
Krasotka – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio ir didelės (400-600g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-8g), pailgos, tamsiai rausvos, mėsingos, sultingos, gero skonio. Krūmai vidutinio augumo, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikėtų dengti.
Kristaly – universali labai ankstyva vynmedžių veislė, sukurta Vengrijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pirmąjį dešimtadienį. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio (170-200g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2-3g), ovalios, gelsvai žalios ar baltos, harmoningo skonio, sultingos. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi. Ūgliai subręsta anksti ir labai gerai. Grybinėms ligoms labai atspari (2-2,5 balo). Atsparumas šalčiams labai didelis (iki – 29 oC).
Liepajas Dzintars – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Latvijoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio antroje pusėje. Žiedai moteriški. Kekės vidutinio dydžio (250-350g). Uogos vidutinio stambumo ir stambios (4-5g), apvalios, gintarinio atspalvio, harmoningo skonio, saldžios, muskatinio aromato. Krūmai vidutinio augumo. Ūgliai subręsta labai gerai. Veislė derlinga. Atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC.
Liepsna – universali labai ankstyva vynmedžių veislė, sukurta Lietuvoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio trečiąjį dešimtadienį. Žiedai moteriški. Kekės vidutinio dydžio (250-300g), tankios. Uogos vidutinio stambumo ir stambios (3,5-4g), apvalios, ryškiai raudonos, labai skanios, saldžios, švelnaus ananasinio aromato. Krūmai vidutinio augumo. Ūgliai subręsta labai gerai. Veislė labai derlinga. Atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams labai didelis (iki – 30 oC).
Lilla – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Vengrijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio ir didelės (300-400g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (5-6g), ovalios, gelsvai žalios, pilnai prinokę gintarinės, sultingos, minkštimas traškus, malonaus harmoningo skonio. Krūmai vidutinio augumo, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai) ir šalčiams (apie – 25 oC), žiemą reikia dengti.
Monika – universali labai ankstyva vynmedžių veislė, sukurta Lietuvoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pradžioje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio (150-200g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2,5-3g), apvalios, tamsiai mėlynos, skanios, sultingos, saldžios, švelnaus žemuogių aromato. Krūmai labai augūs. Ūgliai subręsta anksti ir pilnai. Veislė derlinga. Atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams labai didelis (iki – 30 oC).
Nadiežda AZOS – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antroje pusėje. Savidulkė. Kekės didelės ir labai didelės (500-800g), vidutinio tankumo ar purios. Uogos stambios (6-8g), ovaliai pailgos, tamsiai mėlynos, harmoningo skonio. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai ar patenkinamai. Veislė vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 22 oC, žiemą būtina dengti. Reikia auginti šiltesnėje vietoje arba šiltnamyje.
Novyj podarok Zaporožju – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antroje pusėje. Savidulkė. Kekės labai didelės (800-1100g, iki 1,8 kg), vidutinio tankumo ir tankios. Uogos labai stambios (10-11g), pailgos, baltos, minkštimas tvirtas, harmoningo skonio. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiui iki – 24 oC, žiemą reikia dengti. Šią veislę reikia auginti šiltesnėje sodo vietoje arba šiltnamyje.
Novoje stolietije – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Savidulkė. Kekės labai didelės (700-900g, iki 1,5 kg), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (7-9g), apvalios ar truputį ovalios, pieno baltumo, minkštimas mėsingas ir sultingas, harmoningo skonio. Krūmai virš vidutinio augumo, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams vidutinis (iki – 22 oC), žiemą būtina dengti. Šią veislę reikia auginti šiltesnėje sodo vietoje arba šiltnamyje.
Osella – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Vokietijoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pirmoje pusėje. Savidulkė. Kekės vidutinio didumo ir didelės (200-400g), purios. Uogos vidutinio stambumo ir stambios (3-5g), apvalios, rausvai ar tamsiai mėlynos, minkštimas traškus, saldžios, malonaus skonio. Krūmai augūs, labai derlingi. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Gan atspari šalčiams, žiemą reikia dengti.
Piesnia – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pabaigoje. Savidulkė. Kekės labai didelės (600-900g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-8g), ovalios, baltos, mėsingos, sultingos, harmoningo skonio. Krūmai vidutinio augumo ir augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė labai atspari netikrajai miltligei (2,5 balo) ir atspari kitoms grybinėms ligoms. Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikėtų dengti.
Podarok Zaporožju – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo trečiąjį dešimtadienį. Savidulkė. Kekės labai didelės (600-900g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (12-14g), pailgos, šviesaus gintaro spalvos, sultingos, harmoningo skonio. Krūmai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiui iki – 24 oC, žiemą reikia dengti. Šią veislę reikia auginti šiltnamyje, kad suspėtų prinokti uogos.
Prim – universali ankstyva vynmedžių veislė, sukurta Vengrijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pradžioje. Savidulkė. Kekės didelės (400-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (4-5g), šviesaus gintaro spalvos, saldžios, prinokę medaus – muskatinio aromato. Krūmai vidutinio augumo, derlingi, reikia normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta labai gerai. Atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC.
Reliance Seedless – labai ankstyva besėklė stalo vynmedžių veislė, sukurta JAV. Vynuogės prinoksta rugsėjo pirmąjį dešimtadienį. Savidulkė. Kekės vidutinio didumo (apie 300g), vidutinio tankumo. Uogos besėklės, vidutinio stambumo (2-3g), apvalios, rausvos, sultingos, saldžios, malonaus skonio. Krūmai augūs, labai derlingi. Ūgliai subręsta labai gerai. Grybinėms ligoms atspari (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams didelis (iki – 30 oC).
Rišelje – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pirmoje pusėje. Savidulkė. Kekės labai didelės (600-800g), vidutinio tankumo ir purios. Uogos labai stambios (7-9g), ovalios, tamsiai mėlynos, minkštimas mėsingas ir sultingas, harmoningo skonio. Krūmai augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams vidutinis
(iki – 22 oC), žiemą būtina dengti.
Rusbol – ankstyva besėklė stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijos ir Bulgarijos selekcininkų. Vynuogės prinoksta rugsėjo antrąjį dešimtadienį. Savidulkė. Kekės didelės (400-600g ar iki 1 kg), vidutinio tankumo. Uogos besėklės, vidutinio stambumo (2-2,5g), ovalios, baltos, įsaulyje su rudu atspalviu, harmoningo skonio, saldžios. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (3 balai). Atsparumas šalčiams didelis (iki – 25 oC), žiemą reikia dengti.
Sašenka – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Žiedai moteriški. Kekės didelės (400-600g), vidutinio tankumo ar purios. Uogos stambios (6-8g), apvalios, baltos, mėsingos, sultingos, saldžios, harmoningo skonio. Krūmai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari netikrajai miltligei (2,5 balo) ir kitoms grybinėms ligoms. Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikia dengti.
Sfinks – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pradžioje. Savidulkė. Kekės didelės (500-700g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (8-10g), ovalios, tamsiai mėlynos, minkštimas traškus, harmoningo skonio su charakteringu aromatu. Krūmai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams vidutinis (iki – 23 oC), žiemą reikia dengti.
Strašenskij – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedžių veislė, sukurta Moldovoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pabaigoje. Savidulkė. Kekės labai didelės (600-900g, didžiausios iki 1,5 kg ir daugiau), vidutinio tankumo ar purios, labai ilgos. Uogos labai stambios (7-10g, stambiausios iki 12g), apvalios, tamsiai violetinės, beveik juodos, sultingos, paprasto, bet harmoningo skonio. Krūmai labai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams vidutinis (iki – 23 oC), žiemą būtina dengti. Šią veislę reikia auginti šiltnamyje, kad suspėtų prinokti uogos.
Supaga – universali ankstyva vynmedžių veislė, sukurta Latvijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio ir didelės (200-600g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinės ir stambios (3-4g), apvalios, šviesiai geltonos, sultingos, saldžios, malonaus žemuogių aromato. Krūmai augūs, labai derlingi, reikia normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta labai gerai. Atsparumas grybinėms ligoms vidutinis (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC.
Super-Ekstra – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pabaigoje – rugsėjo pradžioje. Savidulkė. Kekės didelės (370-500g), vidutinio tankumo ar purios. Uogos stambios (6-8g), ovalios, baltos, minkštimas sultingas, harmoningo skonio. Krūmai augūs, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė labai atspari grybinėms ligoms (2-2,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikėtų dengti.
Talisman – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pabaigoje. Žiedai moteriški. Kekės didelės ir labai didelės (800-1000g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (12-16g), ovalios, baltos, mėsingos, sultingos, harmoningo skonio, silpno muskatinio aromato. Krūmai labai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta anksti ir gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą būtina dengti. Šią veislę reikia auginti šiltnamyje, kad suspėtų prinokti uogos.
Timur – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pabaigoje – rugsėjo pradžioje. Savidulkė. Kekės didelės (400-600g), vidutinio purumo. Uogos stambios (6-8g), ovalios ar čiulptuko formos, baltos, saulės pusėje su gintariniu atspalviu, traškios, tvirtos, saldžios, su muskatiniu aromatu. Krūmai vidutinio ar silpno augumo, derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikėtų dengti.
Timur rozovyj – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Ukrainoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antroje pusėje. Savidulkė. Kekės didelės ir labai didelės (450-800g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (9-10g), pailgos, baltai rausvos, mėsingos, harmoningo skonio. Krūmai augūs, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari netikrajai miltligei ir pilkajam puviniui (2,5-3 balai) ir vidutiniškai atspari tikrajai miltligei (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikėtų dengti.
Varduva – universali vidutinio ankstyvumo vynmedžių veislė, sukurta Lietuvoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antroje pusėje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio (200-300g), labai tankios. Uogos vidutinio stambumo (2,5-3g), apvalios, žalsvai geltonos, sultingos, labai skanios ir saldžios, muskatinio aromato. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi, reikia riboti kekių kiekį. Ūgliai subręsta labai gerai. Atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams labai didelis (iki – 30 oC).
Viktorija – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo viduryje. Žiedai moteriški. Kekės didelės ir labai didelės (500-600g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-7g), ovalios, avietinio raudonumo, mėsingos, sultingos, malonaus harmoningo skonio. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta anksti ir pilnai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams didelis (iki – 26-27 oC).
Vostorg – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pabaigoje. Savidulkė. Kekės didelės (500-700g), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (5-7g), ovalios ar apvalios, baltos, įsaulyję rusvai įdegę, mėsingos, saldžios, malonaus harmoningo skonio. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta silpniau. Veislė vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams gan didelis (iki – 26 oC), tačiau žiemą reikia dengti. Reikia auginti šiltesnėje vietoje arba šiltnamyje.
Vostorg idealnyj – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo pabaigoje. Savidulkė. Kekės labai didelės (iki 1 kg ir daugiau), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (5-7g), ovalios, baltos, mėsingos, sultingos, malonaus skonio. Krūmai augūs, labai derlingi, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams gan didelis (iki – 26 oC), bet žiemą reikia dengti. Šią veislę reikia auginti šiltnamyje, kad suspėtų prinokti uogos.
Vostorg krasnyj – ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Rusijoje. Vynuogės prinoksta rugsėjo antroje pusėje. Žiedai moteriški. Kekės didelės ir labai didelės (600-800g), purios. Uogos stambios ir labai stambios (6-9g), čiulptuko formos ar ovalios, rausvos, saulės pusėje raudonos, mėsingos, malonaus skonio. Krūmai vidutinio augumo, būtina normuoti kekių kiekį. Ūgliai subręsta gerai. Veislė atspari grybinėms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams iki – 25 oC, žiemą reikėtų dengti.
Zilga– universali labai ankstyva vynmedžių veislė, sukurta Latvijoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio antroje pusėje. Savidulkė. Kekės vidutinio dydžio (100-150g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2-3g), apvalios, tamsiai mėlynos, saldžios, mėlynių aromato. Krūmai augūs, labai derlingi. Ūgliai subręsta labai gerai. Grybinėms ligoms atspari (2,5-3 balai). Atsparumas šalčiams ypač didelis (iki – 40 oC).
Žalsvė – labai ankstyva stalo vynmedžių veislė, sukurta Lietuvoje. Vynuogės prinoksta rugpjūčio pradžioje. Savidulkė. Kekės vidutinės ir didelės (300-350g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2,5-3g), žalios, sultingos, gero skonio. Krūmai vidutinio augumo, labai derlingi. Ūgliai subręsta labai gerai. Vidutiniškai atspari grybinėms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šalčiams labai didelis (iki – 30 oC).