Vynuogi? veisl?s
Agat Donskoj – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Savidulk?. Kek?s didel?s (400-600g), vidutiniškai tankios. Uogos stambios (4-5g), apvalios, tamsiai m?lynos, paprasto skonio. Kr?mai aug?s, labai derlingi, b?tina riboti keki? kiek?. ?gliai subr?sta labai gerai. Atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams didelis (iki – 26 oC).
Aliošenkin – labai ankstyva veisl?, sukurta Rusijoje. Kr?mas augus. Uogos vidutin?s arba didel?s, minkštas?kl?s, gelsvos, labai skanios, prinoksta rugpj??io antroje pus?je. Kek?s didel?s (iki 1 kg ir daugiau). Labai derlinga, reikia riboti keki? kiek?. Atspari šal?iui (iki – 25oC). Grybin?ms ligoms mažiau atspari, reikia profilaktiškai purkšti fungicidais.
Arkadija –ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antr?j? dešimtadien?. Savidulk?. Kek?s didel?s ir labai didel?s (500-700g, didžiausios iki 2 kg), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (7-14g), širdiškos formos, baltos, labai gražios, m?singos, tvirtos, harmoningo skonio, lengvo muskatinio aromato. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi, anksti pradeda der?ti, b?tina riboti keki? kiek?. ?gliai subr?sta silpniau. Veisl? vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (apie 3,5 balo). Atsparumas šal?iams – 21- 23 oC. Reikia r?pestingai uždengti žiem?.
Arkadija muskatnaja (PZA-8-11) – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Žiedai moteriški. Kek?s didel?s (600-700g), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (6-9g), ovalios, baltos su gintariniu atspalviu, ?saulyj? rusvai ?deg?, m?singos, sultingos, plona odele. Kr?mai aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (atsparumas netikrajai miltligei 2-2,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 23 oC, žiem? b?tina uždengti. Reikia auginti šiltesn?je vietoje arba šiltnamyje.
Augustin – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Bulgarijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Savidulk?. Kek?s didel?s (400-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (apie 5g), ovalios, baltos, saul?je persišvie?ia, paprasto, bet harmoningo skonio. Kr?mai aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta silpniau. Veisl? labai atspari grybin?ms ligoms (2-2,5 balo). Atsparumas šal?iams daugiau negu vidutinis, žiem? reikia dengti.
Dienal – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antroje pus?je. Savidulk?. Kek?s didel?s (450-700 g), vidutinio tankumo ir purios. Uogos stambios (6-8g), vienodo dydžio, pailgos, šviesiai ar ryškiai rausvos, harmoningo skonio, saldžios, sultingos. Kr?mai vidutinio augumo ar aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reik?t? dengti. Ši? veisl? reikia auginti šiltesn?je sodo vietoje arba šiltnamyje, kad susp?t? prinokti uogos.
Dovga – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Latvijoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io antroje pus?je. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio (250-350g). Uogos stambios (5-6,5g), baltos, švelnaus harmoningo skonio. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 24 oC.
Elegant sverchrannij – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pabaigoje. Savidulk?. Kek?s didel?s (300-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (5-6g), ovalios, žalsvai baltos, m?singos, malonaus harmoningo skonio, muskatinio aromato. Kr?mai vidutinio augumo, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams didelis (iki – 25 oC), žiem? reikia dengti.
Ester – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Vengrijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pradžioje. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio ir didel?s (350-500g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo ir stambios (3-4g), apvalios, tamsiai m?lynos, minkštimas traškus, malonaus harmoningo skonio, saldžios. Kr?mai vidutinio augumo ir aug?s, derlingi. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 24 oC, žiem? reikia dengti.
Euro Pleven – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Bulgarijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Savidulk?. Kek?s didel?s (500-800g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-7g), ovalios, gelsvai baltos, minkštimas m?singai sultingas, malonaus harmoningo skonio su charakteringu aromatu. Kr?mai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? labai atspari netikrajai miltligei (2-2,5 balo) ir atspari tikrajai miltligei (3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 24 oC, žiem? reikia dengti.
Flora (Lora) – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Žiedai moteriški. Kek?s didel?s ir labai didel?s (600-800g ir didesn?s), vidutinio tankumo ar purios. Uogos stambios ir labai stambios (6-9g), ovalios, baltos, ?saulyje su rudu atspalviu, tvirto minkštimo, malonaus harmoningo skonio. Kr?mai vidutiniškai ar labai aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? vidutinio atsparumo grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 23 oC, žiem? b?tina uždengti.
FVR-7-9 – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pabaigoje. Žiedai moteriški. Kek?s labai didel?s (800-1000g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (14-16g, stambiausios iki 20-25g), ovalios, baltos, m?singos, sultingos, harmoningo skonio su lengvu muskatiniu prieskoniu. Kr?mai labai aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reikia dengti. Ši? veisl? reikia auginti šiltnamyje, kad susp?t? prinokti uogos.
Garant – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Vokietijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pirmoje pus?je. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio (250-300g), purios. Uogos stambios (4-5g), ovalios, gelsvai žalios, sultingos, minkštimas traškus, malonaus skonio su muskatiniu aromatu. Kr?mai aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Gan atspari šal?iams, bet žiem? reikia dengti.
Irinka – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Savidulk?. Kek?s didel?s (400-600g, didžiausios iki 1 kg), purios ar vidutinio tankumo. Uogos stambios (4-5g), pailgos, baltos, pilnai prinok? gelsvos, plona odele. Kr?mai labai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai ar vidutiniškai. Veisl? vidutinio atsparumo grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 22 oC, žiem? b?tina uždengti.
Jantar ruskij – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pradžioje. Savidulk?. Kek?s vidutin?s ir didel?s (350-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (4-5g), ovalios, žalsvai geltonos su gintariniu atspalviu, m?singos, sultingos, traškios, malonaus skonio, su lengvu muskatiniu aromatu. Kr?mai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari netikrajai miltligei (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams vidutinis -22 – 23 oC, žiem? reikia dengti.
Jubiliej Chersonskovo da?nika – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pabaigoje – rugs?jo pradžioje. Žiedai moteriški. Kek?s vidutinio didumo ir didel?s (400-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-7g), ovalios, rausvos, m?singos, sultingos, malonaus originalaus skonio. Kr?mai vidutinio augumo ar aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari netikrajai miltligei (2,5-3 balai) ir kitoms grybin?ms ligoms. Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reik?t? dengti.
Juodup? – universali labai ankstyva vynmedži? veisl?, sukurta Lietuvoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pradžioje. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio (150-200g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2,5-3g), apvalios, tamsiai m?lynos, sultingos, saldžios, švelnaus skonio, žemuogi? aromato. Kr?mai aug?s, derlingi. ?gliai subr?sta labai gerai. Atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams labai didelis (iki – 30 oC).
Juvendana – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Lietuvoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io viduryje. Savidulk?. Kek?s didel?s (400-800g), vidutinio tankumo. Uogos labai didel?s (5-7g, net iki 10g), apvalios, geltonai žalios, harmoningo skonio, sultingos, saldžios. Kr?mai labai aug?s. ?gliai subr?sta anksti ir pilnai. Veisl? derlinga. Vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 24 oC.
K-342 – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Vengrijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pradžioje. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio ir didel?s (300-500g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo ir stambios (2-3,5g), bes?kl?s, ovalios, žalsvai geltonos, minkštimas sultingas, malonaus harmoningo skonio, saldžios. Kr?mai aug?s, derlingi. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams – 24-26 oC, žiem? reik?t? dengti.
Kantemirovskij – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedži? veisl?, sukurta Moldovoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pabaigoje. Savidulk?. Kek?s didel?s (400-600g), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (6-9g), ovalios, žalsvai baltos, sultingos, paprasto, bet malonaus skonio. Kr?mai aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams vidutinis (iki – 23 oC), žiem? reikia dengti. Ši? veisl? reikia auginti šiltnamyje, kad susp?t? prinokti uogos.
Kardinal AZOS – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antroje pus?je. Savidulk?. Kek?s labai didel?s (400-600g, iki 1 kg), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (7-9g), apvalios, raudonos ar tamsiai m?lynos, minkštimas traškus, harmoningo skonio su muskatiniu prieskoniu. Kr?mai aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams vidutinis ar šiek tiek padidintas (iki – 23-24 oC), žiem? b?tina dengti. Reikia auginti šiltesn?je vietoje arba šiltnamyje.
KarMaKod – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antroje pus?je. Savidulk?. Kek?s didel?s (400-600g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (iki 8g), pailgai ovalios, raudonai violetin?s, malonaus harmoningo skonio su lengvu muskatiniu aromatu. Kr?mai vidutinio augumo, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 22 oC, žiem? b?tina dengti. Reikia auginti šiltesn?je vietoje arba šiltnamyje.
Kišmiš Zaporožskij – ankstyva bes?kl? stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antr?j? dešimtadien?. Savidulk?. Kek?s didel?s (600-900g), vidutinio tankumo. Uogos bes?kl?s, vidutinio stambumo (2-2,5g), ovalios, tamsiai raudonos ar tamsiai violetin?s, m?singos, sultingos, harmoningo skonio. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams didelis (iki – 26 oC), žiem? reikia uždengti.
Kodrianka – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Moldovoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Savidulk?. Kek?s didel?s ir labai didel?s (400-600g, didžiausios iki 1,5 kg), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-8g), ovalios, tamsiai violetin?s, minkštimas tvirtas, paprasto, bet gero skonio. Kr?mai labai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams vidutinis (iki – 22 oC), žiem? b?tina dengti.
Krasotka – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio ir didel?s (400-600g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-8g), pailgos, tamsiai rausvos, m?singos, sultingos, gero skonio. Kr?mai vidutinio augumo, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reik?t? dengti.
Kristaly – universali labai ankstyva vynmedži? veisl?, sukurta Vengrijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pirm?j? dešimtadien?. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio (170-200g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2-3g), ovalios, gelsvai žalios ar baltos, harmoningo skonio, sultingos. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi. ?gliai subr?sta anksti ir labai gerai. Grybin?ms ligoms labai atspari (2-2,5 balo). Atsparumas šal?iams labai didelis (iki – 29 oC).
Liepajas Dzintars – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Latvijoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io antroje pus?je. Žiedai moteriški. Kek?s vidutinio dydžio (250-350g). Uogos vidutinio stambumo ir stambios (4-5g), apvalios, gintarinio atspalvio, harmoningo skonio, saldžios, muskatinio aromato. Kr?mai vidutinio augumo. ?gliai subr?sta labai gerai. Veisl? derlinga. Atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC.
Liepsna – universali labai ankstyva vynmedži? veisl?, sukurta Lietuvoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io tre?i?j? dešimtadien?. Žiedai moteriški. Kek?s vidutinio dydžio (250-300g), tankios. Uogos vidutinio stambumo ir stambios (3,5-4g), apvalios, ryškiai raudonos, labai skanios, saldžios, švelnaus ananasinio aromato. Kr?mai vidutinio augumo. ?gliai subr?sta labai gerai. Veisl? labai derlinga. Atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams labai didelis (iki – 30 oC).
Lilla – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Vengrijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio ir didel?s (300-400g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (5-6g), ovalios, gelsvai žalios, pilnai prinok? gintarin?s, sultingos, minkštimas traškus, malonaus harmoningo skonio. Kr?mai vidutinio augumo, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai) ir šal?iams (apie – 25 oC), žiem? reikia dengti.
Monika – universali labai ankstyva vynmedži? veisl?, sukurta Lietuvoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pradžioje. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio (150-200g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2,5-3g), apvalios, tamsiai m?lynos, skanios, sultingos, saldžios, švelnaus žemuogi? aromato. Kr?mai labai aug?s. ?gliai subr?sta anksti ir pilnai. Veisl? derlinga. Atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams labai didelis (iki – 30 oC).
Nadiežda AZOS – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antroje pus?je. Savidulk?. Kek?s didel?s ir labai didel?s (500-800g), vidutinio tankumo ar purios. Uogos stambios (6-8g), ovaliai pailgos, tamsiai m?lynos, harmoningo skonio. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai ar patenkinamai. Veisl? vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 22 oC, žiem? b?tina dengti. Reikia auginti šiltesn?je vietoje arba šiltnamyje.
Novyj podarok Zaporožju – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antroje pus?je. Savidulk?. Kek?s labai didel?s (800-1100g, iki 1,8 kg), vidutinio tankumo ir tankios. Uogos labai stambios (10-11g), pailgos, baltos, minkštimas tvirtas, harmoningo skonio. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iui iki – 24 oC, žiem? reikia dengti. Ši? veisl? reikia auginti šiltesn?je sodo vietoje arba šiltnamyje.
Novoje stolietije – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Savidulk?. Kek?s labai didel?s (700-900g, iki 1,5 kg), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (7-9g), apvalios ar truput? ovalios, pieno baltumo, minkštimas m?singas ir sultingas, harmoningo skonio. Kr?mai virš vidutinio augumo, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams vidutinis (iki – 22 oC), žiem? b?tina dengti. Ši? veisl? reikia auginti šiltesn?je sodo vietoje arba šiltnamyje.
Osella – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Vokietijoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pirmoje pus?je. Savidulk?. Kek?s vidutinio didumo ir didel?s (200-400g), purios. Uogos vidutinio stambumo ir stambios (3-5g), apvalios, rausvai ar tamsiai m?lynos, minkštimas traškus, saldžios, malonaus skonio. Kr?mai aug?s, labai derlingi. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Gan atspari šal?iams, žiem? reikia dengti.
Piesnia – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pabaigoje. Savidulk?. Kek?s labai didel?s (600-900g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-8g), ovalios, baltos, m?singos, sultingos, harmoningo skonio. Kr?mai vidutinio augumo ir aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? labai atspari netikrajai miltligei (2,5 balo) ir atspari kitoms grybin?ms ligoms. Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reik?t? dengti.
Podarok Zaporožju – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo tre?i?j? dešimtadien?. Savidulk?. Kek?s labai didel?s (600-900g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (12-14g), pailgos, šviesaus gintaro spalvos, sultingos, harmoningo skonio. Kr?mai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iui iki – 24 oC, žiem? reikia dengti. Ši? veisl? reikia auginti šiltnamyje, kad susp?t? prinokti uogos.
Prim – universali ankstyva vynmedži? veisl?, sukurta Vengrijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pradžioje. Savidulk?. Kek?s didel?s (400-500g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (4-5g), šviesaus gintaro spalvos, saldžios, prinok? medaus – muskatinio aromato. Kr?mai vidutinio augumo, derlingi, reikia normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta labai gerai. Atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC.
Reliance Seedless – labai ankstyva bes?kl? stalo vynmedži? veisl?, sukurta JAV. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pirm?j? dešimtadien?. Savidulk?. Kek?s vidutinio didumo (apie 300g), vidutinio tankumo. Uogos bes?kl?s, vidutinio stambumo (2-3g), apvalios, rausvos, sultingos, saldžios, malonaus skonio. Kr?mai aug?s, labai derlingi. ?gliai subr?sta labai gerai. Grybin?ms ligoms atspari (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams didelis (iki – 30 oC).
Rišelje – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pirmoje pus?je. Savidulk?. Kek?s labai didel?s (600-800g), vidutinio tankumo ir purios. Uogos labai stambios (7-9g), ovalios, tamsiai m?lynos, minkštimas m?singas ir sultingas, harmoningo skonio. Kr?mai aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams vidutinis
(iki – 22 oC), žiem? b?tina dengti.
Rusbol – ankstyva bes?kl? stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijos ir Bulgarijos selekcinink?. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antr?j? dešimtadien?. Savidulk?. Kek?s didel?s (400-600g ar iki 1 kg), vidutinio tankumo. Uogos bes?kl?s, vidutinio stambumo (2-2,5g), ovalios, baltos, ?saulyje su rudu atspalviu, harmoningo skonio, saldžios. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (3 balai). Atsparumas šal?iams didelis (iki – 25 oC), žiem? reikia dengti.
Sašenka – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Žiedai moteriški. Kek?s didel?s (400-600g), vidutinio tankumo ar purios. Uogos stambios (6-8g), apvalios, baltos, m?singos, sultingos, saldžios, harmoningo skonio. Kr?mai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari netikrajai miltligei (2,5 balo) ir kitoms grybin?ms ligoms. Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reikia dengti.
Sfinks – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pradžioje. Savidulk?. Kek?s didel?s (500-700g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (8-10g), ovalios, tamsiai m?lynos, minkštimas traškus, harmoningo skonio su charakteringu aromatu. Kr?mai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams vidutinis (iki – 23 oC), žiem? reikia dengti.
Strašenskij – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedži? veisl?, sukurta Moldovoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pabaigoje. Savidulk?. Kek?s labai didel?s (600-900g, didžiausios iki 1,5 kg ir daugiau), vidutinio tankumo ar purios, labai ilgos. Uogos labai stambios (7-10g, stambiausios iki 12g), apvalios, tamsiai violetin?s, beveik juodos, sultingos, paprasto, bet harmoningo skonio. Kr?mai labai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams vidutinis (iki – 23 oC), žiem? b?tina dengti. Ši? veisl? reikia auginti šiltnamyje, kad susp?t? prinokti uogos.
Supaga – universali ankstyva vynmedži? veisl?, sukurta Latvijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio ir didel?s (200-600g), vidutinio tankumo. Uogos vidutin?s ir stambios (3-4g), apvalios, šviesiai geltonos, sultingos, saldžios, malonaus žemuogi? aromato. Kr?mai aug?s, labai derlingi, reikia normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta labai gerai. Atsparumas grybin?ms ligoms vidutinis (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC.
Super-Ekstra – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pabaigoje – rugs?jo pradžioje. Savidulk?. Kek?s didel?s (370-500g), vidutinio tankumo ar purios. Uogos stambios (6-8g), ovalios, baltos, minkštimas sultingas, harmoningo skonio. Kr?mai aug?s, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? labai atspari grybin?ms ligoms (2-2,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reik?t? dengti.
Talisman – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pabaigoje. Žiedai moteriški. Kek?s didel?s ir labai didel?s (800-1000g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (12-16g), ovalios, baltos, m?singos, sultingos, harmoningo skonio, silpno muskatinio aromato. Kr?mai labai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta anksti ir gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? b?tina dengti. Ši? veisl? reikia auginti šiltnamyje, kad susp?t? prinokti uogos.
Timur – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pabaigoje – rugs?jo pradžioje. Savidulk?. Kek?s didel?s (400-600g), vidutinio purumo. Uogos stambios (6-8g), ovalios ar ?iulptuko formos, baltos, saul?s pus?je su gintariniu atspalviu, traškios, tvirtos, saldžios, su muskatiniu aromatu. Kr?mai vidutinio ar silpno augumo, derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reik?t? dengti.
Timur rozovyj – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Ukrainoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antroje pus?je. Savidulk?. Kek?s didel?s ir labai didel?s (450-800g), vidutinio tankumo. Uogos labai stambios (9-10g), pailgos, baltai rausvos, m?singos, harmoningo skonio. Kr?mai aug?s, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari netikrajai miltligei ir pilkajam puviniui (2,5-3 balai) ir vidutiniškai atspari tikrajai miltligei (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reik?t? dengti.
Varduva – universali vidutinio ankstyvumo vynmedži? veisl?, sukurta Lietuvoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antroje pus?je. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio (200-300g), labai tankios. Uogos vidutinio stambumo (2,5-3g), apvalios, žalsvai geltonos, sultingos, labai skanios ir saldžios, muskatinio aromato. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi, reikia riboti keki? kiek?. ?gliai subr?sta labai gerai. Atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams labai didelis (iki – 30 oC).
Viktorija – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo viduryje. Žiedai moteriški. Kek?s didel?s ir labai didel?s (500-600g), vidutinio tankumo. Uogos stambios (6-7g), ovalios, avietinio raudonumo, m?singos, sultingos, malonaus harmoningo skonio. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta anksti ir pilnai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams didelis (iki – 26-27 oC).
Vostorg – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pabaigoje. Savidulk?. Kek?s didel?s (500-700g), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (5-7g), ovalios ar apvalios, baltos, ?saulyj? rusvai ?deg?, m?singos, saldžios, malonaus harmoningo skonio. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta silpniau. Veisl? vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams gan didelis (iki – 26 oC), ta?iau žiem? reikia dengti. Reikia auginti šiltesn?je vietoje arba šiltnamyje.
Vostorg idealnyj – vidutinio ankstyvumo stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo pabaigoje. Savidulk?. Kek?s labai didel?s (iki 1 kg ir daugiau), vidutinio tankumo. Uogos stambios ir labai stambios (5-7g), ovalios, baltos, m?singos, sultingos, malonaus skonio. Kr?mai aug?s, labai derlingi, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams gan didelis (iki – 26 oC), bet žiem? reikia dengti. Ši? veisl? reikia auginti šiltnamyje, kad susp?t? prinokti uogos.
Vostorg krasnyj – ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Rusijoje. Vynuog?s prinoksta rugs?jo antroje pus?je. Žiedai moteriški. Kek?s didel?s ir labai didel?s (600-800g), purios. Uogos stambios ir labai stambios (6-9g), ?iulptuko formos ar ovalios, rausvos, saul?s pus?je raudonos, m?singos, malonaus skonio. Kr?mai vidutinio augumo, b?tina normuoti keki? kiek?. ?gliai subr?sta gerai. Veisl? atspari grybin?ms ligoms (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams iki – 25 oC, žiem? reik?t? dengti.
Zilga– universali labai ankstyva vynmedži? veisl?, sukurta Latvijoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io antroje pus?je. Savidulk?. Kek?s vidutinio dydžio (100-150g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2-3g), apvalios, tamsiai m?lynos, saldžios, m?lyni? aromato. Kr?mai aug?s, labai derlingi. ?gliai subr?sta labai gerai. Grybin?ms ligoms atspari (2,5-3 balai). Atsparumas šal?iams ypa? didelis (iki – 40 oC).
Žalsv? – labai ankstyva stalo vynmedži? veisl?, sukurta Lietuvoje. Vynuog?s prinoksta rugpj??io pradžioje. Savidulk?. Kek?s vidutin?s ir didel?s (300-350g), vidutinio tankumo. Uogos vidutinio stambumo (2,5-3g), žalios, sultingos, gero skonio. Kr?mai vidutinio augumo, labai derlingi. ?gliai subr?sta labai gerai. Vidutiniškai atspari grybin?ms ligoms (3-3,5 balo). Atsparumas šal?iams labai didelis (iki – 30 oC).